REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT PENTRU DEZVOLTAREA SQUASH-ULUI ÎN ROMÂNIA

 

Redirecționarea unui procent din impozitul datorat statului reprezintă un mecanism prin care orice contribuabil poate ajuta organizațiile non-profit sau unitățile de cult cu un procent de 3,5% din suma pe care o plătesc statului.

Astfel, potrivit legii 227/2015 privind Codul Fiscal,poți redirecționa cota de 3,5% din impozitul pe venit, pe care ai platit-o statului în anul anterior.

Aceasta nu este o donație, este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2020.

În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Potrivit reglementarilor legale, urmatoarele categorii de venituri sunt eligibile pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit:

  • Salarii 
  • Pensii mai mari de 2000 RON
  • Venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, PFA etc)

 


Pentru venituri din salarii sau pensii:

1. COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230

 

Pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descarcată.

Datele Asociației ProSquash sunt precompletate.

Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale.

Se vor completa cu majuscule datele de la secțiunea I, și se va semna în câmpul „Semnătură Contribuabil”.

Pentru semnarea online, în aplicația Adobe Reader, se alege opțiunea Editare – și alegi Fill & Sign. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată. Poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. O alternativă este descarcărcarea formularului, printarea acestuia, completarea și semnarea folosind semnătura olografă, urmat de scanarea acestuia.

Dacă e nevoie de instrucțiuni detaliate pentru completare, poate fi consultat acest fisier.

 

2. TRIMITE DECLARAȚIA 230 COMPLETATĂ LA ADRESA contact@prosquash.ro

Formularul completat sau printat și scanat va trebui trimis catre noi pe mail până la data de 25 mai​ 2022, urmând ca noi mai departe să îl trimitem spre ANAF. 

Dacă vrei să optezi pentru varianta redirecționării impozitului pentru Asociația ProSquash pentru 2 ani de zile (implicit este 1 an), specifică asta și vom actualiza formularul. 


Pentru venituri din alte surse (PFA-uri, chirii, dividende, drepturi de proprietate intelectuala sau alte tipuri de venituri impozabile din activitati sportive) :

Se va depune declarația unică direct în spațiul virtual (SPV).

La completarea Declarației Unice, se adaugă la secțiunea 6, punctul B datele:

ASOCIATIA CLUB SPORTIV PROSQUASH – COD FISCAL 31712220 – RO13BTRLRONCRT0211495701


UNDE VOR MERGE BANII TĂI?

 

Toate fondurile strânse prin campania de redirecționare a 3,5% vor fi folosite pentru promovarea squash-ului, în special prin atragerea de copii și adulți la terenul de squash, prin susținerea de evenimente pentru amatori, și prin desfășurarea unei noi ediții a evenimentului Romanian Open Squash 2022.

 

*Înregistrarea Asociației Club Sportiv ProSquash poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 31712220.