Regulament

INSCRIEREA

Candidaturile vor fi inscrise pe platforma electronica utilizata de Federatia Romana de Squash: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=EE8E3DE1-F119-434D-B1DC-777CE88F8D55, pe site-ul competitiei : www.romanianopensquash.ro sau prin email la contact@prosquash.ro, paul@prosquash.ro si daniel@ltm.ro
Ulterior inscrierii, cluburile jucătorilor vor primi un mesaj de validare si programul jocurilor. Programul poate suferi modificari pe parcursul competitiei.

Jucatorii care inregistreaza debite fata de Federatia Romana de Squash sau fata de organizatorii altor competitii nu vor fi admisi in concurs pana la achitarea acestora. Debitele pot fi achitate prin ordin de plata in contul:
Federatia Romana de Squash
CUI: 33204678
IBAN: RO79 INGB 0000 9999 0496 9478 deschis la ING Bank.

Un sportiv de performanta poate participa la concursurile nationale oficiale numai daca are viza medicala emisa de un medic sportiv, care va aplica o stampila pe legitimatia jucatorului. Lista centrelor de medicina sportive o gasiti la http://frsquash.ro/medicina-sportiva. Totusi, prin hotararea Biroului Federal, obligativitatea prezentarii legitimatiei de sportiv purtand viza medicala a fost amanata pana la 01.01.2017. Dupa acesta data, jucatorii care nu au legitimatia vizata de medicul sportiv, nu mai sunt acceptati in cadrul competitiilor organizate de Federatia Romana de Squash.
La aceasta competitie vor fi admisi numai jucatori cu o stare a sanatatii corespunzatoare desfasurarii unei activitati sportive de performanta, in acest sens nici organizatorul, nici Federatia Romana de Squash nu isi asuma o responsabilitate in situatia survenirii unei accidentari.
Jucatorii neafiliati au doar posibilitatea inscrierii pe tabloul Turneului Divizia C (Regional).
Asociatia ProSquash Romania faciliteaza jucatorilor romani neafiliati inscrierea in competitia Divizia A printr-o inregistrare prealabila pe listele de jucatori ale clubului sau.

RETRAGERI

Inainte de inceperea concursului, este permisa retragerea jucatorilor din concurs fara o justificare inainte de data de marti, 08 noiembrie 2016, 12:00.
Neprezentarea la concurs se sanctioneaza cu amenda egala cu taxa de participare, platibila catre Federatia Romana de Squash.
Retragerile din motive medicale sau personale/exceptionale vor fi documentate. Jucatorii vor trimite un document justificativ in atentia Directorului de Concurs care, in functie de gravitatea situatiei va putea inainta cazul Comisiei de Disciplina din Federatia Romana de Squash.
Unui jucator ii este permisa retragerea inainte de epuizarea meciurilor sale, in afara accidentarilor sau a unei situatii personale exceptionale, in situatia in care are acceptul tuturor adversarilor potentiali de pe tabloul de concurs, fara a i se returna taxa de participare la concurs.
Jucatorul care se retrage nejustificat din concurs va pierde toate punctele acumulate la concurs, i se va retine taxa de participare la concurs, iar Comisia de Disciplina si Biroul Federal al Federatiei Romane de Squash vor aplica o amenda de 100 de LEI jucatorului in cauza.

ELIGIBILITATE

Jucatorii eligibili pentru a participa la competitie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Pentru tabloul Divizia A+B, jucatorii trebuie sa fie legitimati la un club afiliat Federatia Romana de Squash (lista cluburilor o găsiți la http://frsquash.ro/cluburi/). Pentru cei care nu doresc afilierea, au posibilitatea de a concura la Turneul Regional in cadrul aceleiasi competitii, Romanian Open Squash.
  Asociatia ProSquash Romania faciliteaza jucatorilor romani neafiliati inscrierea in competitie printr-o inregistrare prealabila pe listele de jucatori ale clubului sau. Pentru a se afilia jucatorii vor trebui sa achite atat taxa de afiliere, 100 RON, cat si cuantumul vizei FRS pentru anul competitional 2016-2017, 100 RON.
 • Sa fie beneficiari ai unor Wild Carduri oferite de Asociatia ProSquash, respectiv Federatia Romana de Squash.
 • Achitarea taxei de inscriere precum si a oricarui debit fata de Federatia Romana de Squash;


STRUCTURA

 • Tablou Elite: tablou de 16 jucatori
 • Tabloul este dedicat exclusiv participantilor din afara tarii;
  Inregistrarile se fac pe baza unor invitatii trimise de Asociatia ProSquash si Federatia Romana de Squash;

 • Tablou Masculin A + B : tablou de maxim 48 jucatori
 • Tabloul este dedicat jucatorilor legitimati in Romania
  Primii 16 Jucatori calificati pe tabloul Divizia A conform criteriilor de pozitionare;
  Urmatorii 24 de Jucatori in ordinea criteriilor de pozitionare acced pe tabloul Divizia B;
  Acolo unde este cazul, ultimele 8 pozitii pe tabloul Divizia B vor fi ocupate de Jucatori castigatori in calificari pe sistemul Eliminatoriu:
  – Un jucator care participa in calificari achita jumatate din taxa de participare;
  – Un jucator care a fost eliminat in faza de calificari poate totusi ajunge pe tabloul de concurs in calitate de Lucky Loser.In aceasta situatie, jucatorul va achita orice diferenta intre taxa de participare pe tabloul Divizia B si taxa de participare in calificari;

  Cei 32 de Jucatori de pe tabloul Divizia B disputa un meci de promovare, castigatorii urmand sa acceada pe tabloul Divizia A, iar invinsii continua pe tabloul Divizia B;
  Jucatorii straini legitimati in Romania pot participa pe tabloul rezervat Diviziei A+B;

 • Tablou Masculin C: tablou de maxim 32 jucatori
 • Tablou dedicat Practicantilor de squash;
  Practicant de Squash – reprezinta orice persoana care beneficiaza de drepturile conferite de Legea Sportului (Legea 69/2000) cu privire la, printre altele, sportul pentru toti ca un complex de activitati bazate pe practicarea libera a exercitiului fizic intr-un mediu curat si sigur, individual sau in grup, organizat ori independent, care practica ocazional si in mod liber squash-ul, participand ocazional la concursuri locale desfasurate dupa regulile FRS;
  Inscrierea se face personal si nu prin club, iar legitimarea la cluburile afiliate FRS nu este obligatorie;
  La aceasta divizie nu este permisa inscrierea primilor 24 de Jucatori din Clasamentul National masculin;

 • Tablou Feminin: tablou de 16 jucatoare
 • Din aceste 16 de Jucatoare, maximum 2 pot fi beneficiare ai unui Wild Card – maximum 1 transmis de FRS si maximum 1 de organizatori. Jucatoarele din circuitul PSA se pot inregistra pe tabloul principal fara a fi nevoite sa fie detinatoare de Wild Card;
  Primele 12 Jucatoare vor calificate pe tabloul principal conform criteriilor de pozitionare, inclusiv beneficiare de Wild Card atunci cand acestea exista;
  Acolo unde este cazul, ultimele 4 pozitii pe tabloul principal vor fi ocupate de Jucatoare castigatoare in calificari pe sistemul Eliminatoriu :
  – O jucatoare care participa in calificari achita jumatate din taxa de participare;
  – O jucatoare care a fost eliminat in faza de calificari poate totusi ajunge pe tabloul de concurs in calitate de Lucky Loser.In aceasta situatie, jucatoarea va achita orice diferenta intre taxa de participare pe tabloul principal si taxa de participare in calificari;

Jucatorii si cluburile accepta faptul ca, in functie de numarul de inscrisi, sistemul de joc poate suferi modificari. Jucatorii eligibili pentru a participa la competitie trebuie sa achite taxa de inscriere precum si oricare debit fata de Federatia Romana de Squash.

TABLOUL DE CONCURS

In data de 08 Noiembrie 2016, Directorul de Concurs va proceda la asezarea pe tabloul de concurs a capilor de serie si va organiza tragerea la sorti si programarea meciurilor.
Platforma electronica folosita este: www.tournamentsoftware.com. Orice persoana interesata poate participa la tragerea la sorti.
Competitia se va desfasura pe 4 terenuri de squash permanente si 1 teren de squash de sticla.

ARBITRAJ

Corpul de arbitraj este coordonat de Arbitrul Principal. Meciurile din fazele superioare ale competitiei vor fi oficiate de arbitri licentiati ai Federatiei Romane de Squash. Pentru celelalte partide, castigatorii meciurilor vor avea de arbitrat urmatoarea partida ce va urma pe terenul pe care s-a desfasurat meciul acestora.

SISTEMUL DE JOC SI DE SCOR

Monrad
Se joaca 3 din 5 seturi pe tablourile principale, indiferent de categorie.
Se joaca 3 din 5 seturi in finala pentru locul 3, iar pe tablourile secundare se joaca 2 din 3.
Scorul se va tine PAR 11 (Point a Rally pana la 11) cu diferenta de minimum 2 puncte (ex: incepand cu scorul 10 egal, setul se prelungeste pana cand unul dintre jucatori se distanteaza la 2 puncte).

MINGEA DE CONCURS

Dunlop Squash Ball Pro

ASISTENTA MEDICALA

Asistenta medicala este asigurata pe toata durata desfasurarii competitiei.

REZULTATE

Consultarea rezultatelor si a orarului de joc se poate face si pe platforma informatica a competitiei, la http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=EE8E3DE1-F119-434D-B1DC-777CE88F8D55

TESTARE ANTIDOPING

Federatia Romana de Squash si Asociatia Club Sportiv Pro Squash isi rezerva dreptul de a efectua teste antidoping, iar jucatorii sunt obligati sa le sustina. Depistarea de substante interzise in organismul jucatorilor se pedepseste in conformitate legislatia sportiva in vigoare.

DECLINARE DE RESPONSABILITATE

Jucatorii care se inscriu in competitie accepta lipsa oricarei responsabilitati din partea organizatorului sau a Federatiei Romane de Squash in ceea ce priveste accidentarile sau ranirile pe care acestia le pot suferi. Asociatia Club Sportiv Pro Squash si Federatia Romana de Squash declina orice responsabilitate si nu isi asuma niciun fel de acordare a unei compensatii materiale sau de orice alt fel in cazul unei accidentari a unui jucator.