Stiri

Comunicat de presa – Romanian Open Squash 2016

Turneul international de squash masculin si feminin ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH, aduce in acest an la Cluj-Napoca peste 100 de jucatori din tara dar si din strainatate. Singurul campionat de squash din Romania, care are loc pe un teren de sticla, se va desfasura in acest an, in perioada 11-13 noiembrie, la Cluj-Napoca, in incinta Iulius Mall.
Sebastian Baciu, Presedinte Asociatia PRO SQUASH Romania
“Romanian Open Squash este cea mai importanta competitie a squash-ului romanesc. In fiecare an, am incercat sa aducem ceva nou. Editia 2016 inseamna o crestere prin nume noi de participanti din afara tarii, iar ca o noutate, vom avea jucatori din top 100 mondial, lucru care va creste si spectaculozitatea turneului ”
Organizatorii pun in joc la cea de-a patra editie premii de peste 4000 de euro. Participantii internationali de anul acesta vin din Polonia, Ungaria, Grecia, Spania, Serbia, Marea Britanie, Bolivia si Finlanda iar printre ei se afla nume importante din clasamentul PSA cum ar fi Iker Pajeres Bernabeu, unul dintre cei mai buni jucatori de squash din Spania. Un alt nume important care va fi prezent la editia din acest an este Shakeel Khan, fondatorul Khan Squash Academy. El face parte din dinastia Khan, care a dat unii din cei mai importanti jucatori ai tuturor timpurilor, printre care si pe cel considerat All time No 1, Jahangir Khan.
Pe parcursul celor trei zile organizatorii propun o structura care va fi formata din trei tablouri principale: 16 jucatori pe tabloul international Elite, 64 de jucatori pentru turneul masculin si 16 fete pentru competitia internationala feminina.
Inscrierile pentru cea de-a patra editie a turneului international de squash masculin si feminin ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH sunt deschise. Cei care vor sa intre in competitia celui mai sanatos sport, se pot inscrie pana in data de 7 noiembrie ora 24.00, iar candidaturile vor fi inscrise pe site-ul competitiei si pe platforma Tournamentsoftware in cazul jucatorilor afiliati FRS. Ulterior inscrierii, jucatorii vor primi un mesaj de validare si programul jocurilor. Finala campionatului va avea loc, duminica 13 noiembrie, dupa ora 15.00.

12265831_660260520743532_5033751346148604669_oDESPRE PRO SQUASH ROMÂNIA
Misiunea Asociatiei PRO SQUASH ROMANIA, din 2012 incepand si care continua si acum, este sa ajute la construirea comunitatii de squash din Romania la nivel european. Viziunea asociatiei este de a ramane promotorul celui mai mare turneu open de squash din Romania, prin intermediul numarului si nivelului calitativ al jucatorilor, al fondului de premii si prin intermediul conceptului si premierelor pe care fiecare noua editie le aduce.
Cea mai recenta editie a turneului LIGHTSOFT ROMANIAN OPEN SQUASH 2015 a reusit sa intruneasca cel mai mare numar de participanti si a fost singurul turneu din Romania din 2015 desfasurat pe un teren mobil de sticla, oferind in premiera si juniorilor posibilitatea de a evolua pe un astfel de teren si avand printre competitorii de pe tablourile de seniori, masculin si feminin, pe unii dintre cei mai buni jucatori de squash din Israel, Ungaria, Serbia, Scotia si Polonia.

 

 

Va asteptam la ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH 2016!

Turneul internaţional de squash ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH, singurul campionat de squash din România care are loc pe un teren de sticlă, se va desfaşura în acest an în perioada 11-13 noiembrie, la Cluj-Napoca, în incinta Iulius Mall.

Pe parcursul celor trei zile organizatorii propun o structură care va fi formată din trei tablouri principale: 16 jucători pe tabloul international Elite, 64 de jucători pentru turneul masculin şi 16 fete pentru competiţia internaţională feminină, iar în total vor fi puse în joc premii de peste 4000 de euro.

Înscrierile pentru cea de-a patra ediţie a turneului internaţional de squash masculin şi feminin ASUS ROMANIAN OPEN SQUASH sunt deschise. Cei care vor să intre în competiţia celui mai sănătos sport, se pot înscrie până în data de 7 noiembrie ora 24.00, iar candidaturile vor fi înscrise pe site, respectiv la cluburile de care aparţin, în cazul jucatorilor legitimaţi în cadrul FRS. Ulterior înscrierii, jucătorii vor primi un mesaj de validare şi programul jocurilor. Finala campionatului va avea loc, duminică 13 noiembrie, după ora 15.00.